FILMHUIS LEWENBORG, ALMOST FAMOUS DONDERDAG 28 MAART

In by DokBeheerPeymaneh


Evenementgegevens


We hadden superslecht weer bij de vorige voorstelling in februari, maar er waren toch weer meer dan 80 toeschouwers! Wie vanwege de regen en de storm en keertje heeft overgeslagen, nodigen we hierbij uit onze aanstaande film te komen bekijken en dat is…

op DONDERDAG 28 MAART om 20.00 uur: ALMOST FAMOUS (2000) – 122 MINUTEN – van CAMERON CROWE met in de hoofdrollen Patrick Fugit, Kate Hudson
(te zien op de flyer!)
en ook en vooral Frances McDormand.

De laatste actrice kennen we natuurlijk vanwege haar geweldige rollen in “Three Billboards outside Ebbing Missouri” (2017) en “Nomadland” (2020), die beide al in ons Filmhuis te zien zijn geweest. Daarvoor had ze al in heel veel films gespeeld waarvan “Fargo”(1996) de bekendste is. In al deze films speelt ze een vrouw die een heel duidelijk probleem probeert op te lossen met een zeer directe, niet mis te verstane en soms zelfs confronterende manier van doen. Zo zult u haar ook hier weer leren kennen, maar dan in de rol van een overbezorgde moeder.

Ze is namelijk de moeder van de eigenlijke hoofdpersoon in deze film: William Miller. Die is nog maar 15 jaar oud als hij via zijn zus – die met een ruzie het huis verlaat – zijn liefde voor popmuziek ontdekt en dan ook tegelijk maar besluit de beste rock-journalist van de wereld te worden! Door zijn vasthoudende, maar ook ontwapenende manier van doen en met héél veel geluk – hij wordt namelijk door de even oude groupie Penny Lane (!) bij de band geïntroduceerd – krijgt hij van het fameuze Rolling Stone–popmagazine de opdracht verslag te doen van de tournee van de band Stillwater die op het punt van doorbreken staat.

Dit alles speelt zich af in het Amerika van het begin van de jaren zeventig en dat zet letterlijk de toon! William maakt zich los van zijn moeder door zich dit allemaal op de hals te halen zonder te weten wat daar eigenlijk bij komt kijken. Zij probeert hem uitermate consequent telkens weer op het juiste pad te houden door hem aan zijn schoolverplichtingen te herinneren, op tijd thuis te laten zijn en hem vooral te waarschuwen: “No drugs!” te gaan gebruiken!

Het is een erg innemende en vaak ook wervelende music-on-the-road- (and in the air!) movie, waarvan we denken dat hij bij  veel van onze bezoekers warme herinneringen zal oproepen! Bereid u zich maar voor op ontboezemingen van de lead-gitarist op een cassettebandje, de roem die voor het grijpen ligt (Almost Famous!) en heel veel “backstage”!

Voor u brengen we op die avond weer alles in gereedheid … in het Donker van Het Dok!

Uw programmeurs

 

 

Almost Famous (2000) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers (youtube.com)