FILMHUIS LEWENBORG Februari 2024

In by DokBeheerPeymaneh


Evenementgegevens


FILMHUIS LEWENBORG – Februari 2024

Gelukkig bleek de Grote Zaal in Het Dok weer groot genoeg om eind januari aan de vele belangstellenden voor de film `Far from Heaven` plaats te bieden: het waren er deze keer 101!

Ook deze maand vertonen we een  onbekend gebleven film waarin een overbekende acteur in een voor hem volkomen atypische gedaante de hoofdrol speelt.

Op DONDERDAG 22 FEBRUARI om 20.00 UUR  draaien we voor u:

LARS AND THE REAL GIRL (2007) -142 minuten- van Craig Gillespie met in de hoofdrollen  RYAN GOSLING en EMILY MORTIMER

Ryan Gosling is op dit moment vooral bekend als de vertolker van de rol van Ken in de Barbie-film van vorig jaar, maar we kennen hem ook van The Notebook (2004), Drive ( 2011), Blade Runner 2049 (2017),La La Land (2016) – in 2017 bij ons al te zien geweest!-  en als Neil Armstrong in First Man (2018).

 Emily Mortimer kennen we o.a. uit Notting Hill (1999), Matchpoint (2005), The Bookshop (2017) en Mary Poppins Returns (2018)

Gosling speelt in deze film een vooral in sociaal opzicht bijzonder onhandige jongeman die bij zijn broer en schoonzus op het erf van hun huis woont en die hem – omdat ze zijn houding en het daaruit voortvloeiende gedrag kennen en accepteren – min of meer onder hun hoede hebben genomen. Hij is erg verlegen en op zichzelf, zozeer zelfs dat hij op een gegeven moment online een opblaasbare pop bestelt met wie hij zelfs gaat samenwonen en -leven. Natuurlijk maken zijn broer en schoonzus zich grote zorgen om deze onconventionele romance, maar gaandeweg besluiten zij  én uiteindelijk ook de mensen uit het dorp waar ze wonen de opblaasbare Bianca maar te  accepteren. Dit nadat ze zich over dit probleem door een deskundige hebben laten adviseren. Het is een volstrekt maf verhaal dat perfect in balans blijft en nooit ontspoort dankzij het ingetogen en ontroerende spel van Gosling in één van zijn vreemdste, maar onvergetelijkste rollen.  In de filmserie van dit jaar is het verschil tussen de rollen waarin we de acteur al kenden en  die in de film, die we laten zien het grootst!

Het is natuurlijk gemakkelijk om deze film als `verknipt` te zien en daarom niet te komen, maar daarmee doet u zichzelf toch tekort, omdat u zult zien dat het begrip van zijn omgeving een heilzame invloed op Lars heeft, die een échte `real girl` aan het einde van de film wellicht toch voorstelbaar maakt: de film heeft een zeer ontroerend slot dat u absoluut bij zal blijven!

Ook bij deze voorstelling zullen aan de zaal muntjes verkocht worden, waarmee u in de pauze en na afloop snel uw consumpties kunt afrekenen. Vanzelfsprekend blijven de koffie en thee gratis.

We heten u dan ook net als altijd van harte welkom in … het Donker van Het Dok!

Uw programmeurs