FILMHUIS LEWENBORG – Mei/Juni 2024

In by Ilona Bekkering


Evenementgegevens


FILMHUIS LEWENBORG – Mei/Juni 2024

Beste filmliefhebbers,

Na de vorige wonderlijke film “Her” van eind april kondigen we in dit stukje de titels en data van de laatste twee films van dit seizoen aan.

Op 23 mei om 20.00 uur zal dat NIET de al geplande film “Gone Girl” zijn en wel om twee redenen: allereerst omdat het een erg Amerikaanse, af en toe niets ontziende en vooral lange thriller is en ook omdat hij kort geleden een aantal keren op tv is geweest. In plaats daarvan nemen we een voorschotje op het thema van het volgende seizoen, waarin we “actuele juweeltjes “ gaan vertonen.

We draaien daarom:

Past Lives (2023)-106 minuten- de debuutfilm van Koreaanse filmmaakster Celine Song.

24 jaar geleden verliet Nora als twaalfjarig meisje met haar ouders Korea. Daardoor verloor ze ook haar jeugdvriend Hae Sung. Twaalf jaar later vinden ze elkaar via internet terug, maar tot meer dan mailtjes en lange video-gesprekken komt het niet, omdat zij in New York als toneelschrijfster succes begint te krijgen en daarom de stad niet wil verlaten. Hij studeert machinebouw en kiest ervoor naar China te gaan. En na zovele jaren besluit hij haar in New York op te zoeken, waar zij echter al zeven jaar met Arthur getrouwd is. En dan en daar herinneren ze hun “Past Lives”: ontroerend en menselijk!

En we besluiten dit seizoen op

13 juni om 20.00 uur met: A Man called Otto (126 minuten) van Marc Forster met in de hoofdrol Tom Hanks.

We hebben u lang laten raden naar deze titel! De reden was omdat deze film een remake is van de film “Een man die Ove heet” uit 2015, die wij in oktober 2018 in het FHL hebben laten zien! Die beviel ons publiek zo goed dat we dat succes met deze nieuwe verfilming proberen te herhalen.

Tom Hanks speelt hierin de rol van een knorrige, in het leven teleurgestelde gepensioneerde met principes (!). Het leven van deze Otto verandert echter totaal wanneer hij nieuwe, zelfs voor hem onweerstaanbare overburen krijgt die hem voor allerlei klusjes om hulp vragen die hem zelfs toevallig weten te redden door aan te bellen wanneer hij net een zelfmoordpoging wil doen! Deze film heeft een erg groot feel-good karakter en daarin blijkt een top acteur als Tom Hanks meer dan perfect te passen!

We zien jullie allemaal bij beide films zodat wij en jullie versteld kunnen staan van het totale aantal toeschouwers dat dit jaar aanwezig was in …het Donker van Het Dok!

Uw programmeurs