Filmhuis Lewenborg

In by DokBeheerPeymaneh


Evenementgegevens


FILMHUIS LEWENBORG  2022 – 2023

 

In onze (buiten)wijk Lewenborg hebben we geen bioscoop, maar wel sinds 2016 een Filmhuis! En dat in tegenstelling tot veel andere wijken van waaruit filmliefhebbers naar een bioscoop in het centrum van de stad of in de Euroborg moeten. We programmeren 10 films per jaar en vertonen die dan op een datum aan het eind van iedere maand in de Grote Zaal van ons wijkcentrum Het Dok.

Het blijkt dat er ook hier een belangstellend publiek bestaat dat in voldoende mate bereid is onze voorstellingen te bezoeken: tot voor de corona-periode werden ze gewoonlijk door ongeveer 80 toeschouwers ( met uitschieters naar 100 of meer!) bezocht. Helaas hebben de afgelopen twee jaar ervoor gezorgd dat er nu slechts 30 tot 40 mensen komen, maar zelfs dat is een aantal waar we heel blij en tevreden mee zijn. Gelukkig hebben we dan weer ruimte voor meer mensen!

We programmeren onze films gewoonlijk rond een van tevoren bepaald thema en proberen dan een aantrekkelijke mix samen te stellen van genres, stijlen en invalshoeken. Zo hebben we bijvoorbeeld een seizoen alleen Nederlandse films vertoond, maar ook films die een Oscar-nominatie hadden of hebben via onze programmering een reis door Europa gemaakt.

In het nieuwe seizoen 22-23 hebben we gekozen voor het thema “Reis om de Wereld” en u kunt dus titels verwachten die een beeld geven van het leven, de avonturen of de onwaarschijnlijke fenomenen waar filmmakers uit de hele wereld  op hun manier en in hun omstandigheden ons als hun toeschouwers deelgenoot van willen maken! Grote blockbusters zullen dat dus niet zijn, telkens zal een cineast u echter willen laten meedelen in zijn of haar weergave van de werkelijkheid of juist de fantasie!

De programmering is nog niet helemaal rond, maar al wel zijn de data en de titels van de eerste vier voorstellingen in de herfst van 2022 bekend. Ze zijn OP WOENSDAGAVONDEN OM 20.00 UUR!

28-9:   DEN – Drunk van Thomas Vinterberg(2021)
26-10: USA – Nomadland van Chloe Zhao (2020)
30-11: JAP – Like Father, Like Son van Hirokazu Kore-Eda (2013)
21-12: SEN – Yao van Philippe Godeau (2019)

De omstandigheden blijven verder ongewijzigd: de entreeprijs bedraagt een euro, de zaal gaat open om 19.30 uur, koffie en thee zijn gratis en geïnteresseerde andere filmliefhebbers met wie u over de film in gesprek kunt raken ook! We publiceren onze aankondigingen op de website van Het Dok, in de wijkkrant De Lewenborger en sturen deze info naar mensen die inmiddels op onze mailinglijst: dat zijn er ongeveer 180!

Wij en alle leden van het Bewonersplatform Lewenborg en de medewerkers van ons wijkcentrum Het Dok hopen op uw komst tijdens onze voorstellingen voor onze eigen `Around the World in ten months`!

Uw programmeurs